Monique Mizee

Wie ben Ik?

Waar staat de naam Maelique voor? De eerste en laatste letters van mijn naam en de eerste letters van de namen van mijn man en kinderen. Mijn man vormt voor mij de bedding van waaruit ik mijn werk kan doen. Mijn kinderen zijn mijn spiegels waar ik veel van mag leren. En voor wie ik de bedding mag zijn.

Van de buitenkant naar de binnenkant:

Ruim 30 jaar geleden begon ik mijn loopbaan als schoonheidsspecialiste in loondienst. Al snel ben ik samen met een collega onze eigen praktijk begonnen. Na zeven jaar gaf het mij geen voldoening meer om alleen met de buitenkant bezig te zijn: ik was inmiddels in aanraking gekomen met Reiki. Dat heeft grote betekenis gehad voor mijn verdere toekomst. In 1996 ben ik gestopt met mijn praktijk in Utrecht en ben ik astrologie gaan studeren. Ik kreeg een eigen praktijkruimte en in 1998 opende Maelique haar deuren.
Ik had voldoening in mijn werk als Dr. Hauschka-therapeute en Reiki-master en mijn interesse in wat ons drijft, bleef zich ontwikkelen: ik volgde de 3-jarige opleiding Jungiaanse psychologie en het aanvullende Tarot-jaar.
In 2005 kwam ik in aanraking met Kasteel de Schans, cursuscentrum voor persoonlijke ontwikkeling en bezieling. Eerst als deelnemer, toen als assistent en later als co-trainer. Nu geef ik op het kasteel de trainingen: ‘Licht op Rouw’ en Tantra voor Vrouwen.
Mijn opleidingen zijn onder andere : professionele communicatie, begeleiding, rouw en systemisch werk.

Maelique professionele begeleiding

In mijn praktijk, werk ik op basis van lichaamswerk, geweldloze communicatie, NLP, TA en systemisch werken.
Door mijn eigen geschiedenis trek ik veel mensen aan die met verlies en rouw te maken hebben. Verlies is iets waar ieder mens mee te maken heeft. Verlies van een dierbare, verlies van werk, gezondheid, een relatie, toekomstdromen. Je kun kunt daarom bij mij terecht voor je ervaringen met rouw in de breedste zin van het woord.
Ik verwonder me iedere keer hoeveel levensenergie er weer gaat stromen, wanneer iemand het rouwproces aanneemt. Dit brengt me dan bij de zin van het leven en het laten stromen van die energie. Naast rouwbegeleiding werk ik dan ook graag met de tantrische energie en met vrouwen. Waar ik als vrouw de bedding te halen heb. Om van daaruit weer naar de man te gaan. En dan brengt me weer terug bij de relatie waarin ik mezelf en de ander ontmoet.