Echtgenoten Echt-genieten

‘Echtgenoten / Echt-genieten’

Echtgenoten

Je hebt al een tijdje een liefdesrelatie, bent verloofd, woont samen of bent getrouwd. Vaak ervaar je gaandeweg dat het niet meer zo spannend is als in het begin. Je bent niet meer zo nieuwsgierig en denkt elkaar goed te kennen. Onbewust begin je dingen voor elkaar in te vullen. Daar komt vaak bij dat je het druk hebt met je werk, je studie of met de zorg voor je kinderen. Ieder gaat steeds meer zijn of haar eigen gang en je hebt steeds minder tijd voor elkaar. Als je al eens even rustig samen bent, ben je vaak moe. Het gevolg is dat je “moeilijke” gesprekken uit de weg gaat. Je sluit je af voor elkaar en ervaart dat er geen echt contact meer is.

Echt-genieten

Je zou meer tijd willen hebben om van je partner en jullie relatie te genieten. Tijd om je te ontspannen en je aandacht te kunnen richten op het samenzijn. Je wilt jezelf (weer) toestemming geven om plezier te hebben met je partner. Je wilt je gedachten en gevoelens met hem of haar delen, zonder elkaar te willen overtuigen. Met andere woorden: je wilt je veilig voelen bij elkaar en ervaren dat je jezelf kan zijn. Om te kunnen genieten van en met elkaar is het belangrijk dat je onderling deelt wat je bezighoudt. Dat je je emoties kunt tonen aan de ander. Dat je je kunt overgeven en je partner kunt toelaten.
De training Echtgenoten/Echt-genieten geeft je de gelegenheid om te ontdekken wat jouw patronen zijn in de relatie met je partner. Het ondersteunt je bij het stoppen met het gevecht tegen deze patronen en leert je jouw kracht en energie in te zetten voor hoe jij het wèl wilt.

Wat bieden we aan?

Meedoen aan Echtgenoten/Echt-genieten betekent dat je een paar dagen volledig de tijd voor elkaar hebt. Je hoeft nergens aan te denken, je bent alleen bezig met jezelf en je partner.

We werken met ervaringsgerichte oefeningen:

Vanuit lichaamswerk, je wordt je bewust wat er leeft in jouw lijf en brengt dit in contact met je partner. Door meer aanwezig te zijn in je lijf kan je bijvoorbeeld beter je grenzen aangeven. De uitdaging ligt in: het beleven en dit te kunnen delen met elkaar.

Door gebruik te maken van geweldloze communicatie leer je in plaats van de ander te willen overtuigen, nieuwsgierig te zijn naar wat de ander beweegt. Je leert verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen behoeften en je partner geen verwijten te maken.

We maken veel gebruik van systemisch werk. In elke relatie nemen de partners hun geschiedenis mee. Er kunnen aspecten uit jouw geschiedenis (je gezin van herkomst) tussen jou en je partner in staan. Het is mooi om te zien wat er gebeurt wanneer mensen hiervan bewust worden. De liefde kan dan weer vrij stromen.

Een mooi onderdeel van de training zijn de Tantrische oefeningen: je leert om in het hier en nu te zijn. Over de energie bij mannen en vrouwen en deze met elkaar te verbinden. Echt contact te maken door elkaar in de ogen te kijken en in dit contact bij jezelf te blijven.

Kortom, een training om her- te- ontdekken dat je vrij bent in jouw keuzes, de liefde mag stromen, te spelen, plezier te maken, verbondenheid te voelen. Jezelf te zijn in je relatie.

Intro Weekend, verdiepings vierdaagse en een jaartraining

Er zijn verschillende mogelijkheden om Echtgenoten/ echt-genieten te ervaren. In een intro weekend, waarin jullie kunnen proeven waar er verbinding is en waar het troebel is. Dit weekend geeft veel helderheid.
Mocht je langer en dieper op bepaalde aspecten in willen gaan dan geven we de verdiepings vierdaagse: 4 dagen om stil te staan bij: wie ben ik en wie ben ik in de relatie?
Tevens is er een jaartraining, waarin je met een vaste groep, vier blokken van drie dagen, met elkaar doorbrengt. Ieder blok heeft een thema en je werkt met thuiswerkopdrachten.
Echtgenoten / Echt-genieten is er voor iedere liefdesrelatie, of die nu lang of kort is, wanneer je samen wilt genieten, je opnieuw wilt verbinden, wil spelen of de intimiteit wil ervaren, een nieuwe impuls wilt, Jullie zijn welkom!